Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Földönkívüli hidegháború

Kir Bulicsov Utolsó háború című regénye egy igazi vérbeli klasszikus sci-fi. Ugyanakkor egy trükkös regény is, amely megszédít minket, és annak idején szükségszerűségből becsapta a cenzorokat is.

0 Tovább

A fantasy-horror spanyol fenegyereke

Ha kortárs spanyol SF irodalom után kezdünk érdeklődni, akkor szinte elsőként kerül elénk José Antonio Cotrina neve. Cotrina az ifjúsági és a Young Adult korosztály számára alkot sci-fi, fantasy és horror műfajban. De legizgalmasabb műveit a zsánerek keverésével alkotta.José Antonio Cotrina Samhein aratása

0 Tovább

Őrség előtt – Őrség után

A XXI. századi orosz sci-fi irodalom egyik legmeghatározóbb alakja, a modern urban fantasy egyik legtehetségesebb és legtermékenyebb szerzője Szergej Vasziljevics Lukjanyenko.

Sikeressége mellett termékenysége is figyelemre méltó, 1998-as első megjelenése óta szinte minden évre jutott egy könyve.


0 Tovább

Egy „kísértet” Japánban

"Emlékezetkiesésem van; vagy meghaltam, és a mennybe kerültem; vagy egyfajta téridő-hurokban rekedtem; de az is lehet, hogy egy őrült valóságshow-ba csöppentem, amit az egész világ néz..."

Anna Cima Cseh Tokió japán önéletrajz

0 Tovább

A pusztulás szükségszerűsége, avagy exportált hidegháború

A sci-fi irodalom sokat foglalkozott az atomháború lehetőségével. Ennek egyik iránya, hogy "exportáltuk" az atomháborút. A törtnetekben olyan idegen civilizációk bukkantak fel, amelyeknek nem sikerült túllépniük az atomkorszakon, a civilizáció, a társadalom bukásához, pusztulásához vezetett.

hidegháború atomháború túlélés

0 Tovább

Díjnyertes könyvek

blogavatar

Olyan könyvekről, amelyek már átmentek egy előszűrőn azzal, hogy díjat nyertek.