Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nataša Kramberger – Szeder-égbolt

Jana, az egyetemista, vidéki szlovén lány Amszterdamban egy kisfiú bébiszittereként tartja fenn magát. A nagy európai áramszünet idején ellopják a kerékpárját, és ezzel veszélybe kerül feketén vállalt állása is.

0 Tovább

Ana-Maria Negrilă: Jégcsászár

Novemberben jelent meg Ana-Maria Negrilă Jégcsászár című regénye a Metropolis Media kiadó gondozásában. A román szerzőnő írása 2008-ban Vladimir Colin-díjban részesült. A kötet megjelenését az Európai Unió Kreatív Európa Programja támogatta.

Ana-Maria Negrilă Jégcsászár Európai Unió Kreatív Európa Programja Metropolis Media Vladimir Colin-díj

0 Tovább

Jégcsászár

A távoli jövőben, egy újabb jégkorszak küszöbén egy ultramodern, totalitárius elnyomás alatt élő metropoliszban.

Ana-Maria Negrilă  Jégcsászár Metropolis Media kiadó Európai Unió Kreatív Európa Programja

A hétköznapi emberek a túlélésért, a nagyvállalatok pedig a hatalomért harcolnak az egyre szélsőségesebb éghajlati körülmények között. A fiatal látnok, Sich könyvek közé menekülve próbálja mindettől távol tartania magát. Egy hirtelen támadó különös forgószél azonban pusztulással fenyegeti a várost, és a megoldás kulcsa, úgy tűnik, Sich kezében van. Ehhez azonban kénytelen összefogni az elnyomó hatalommal, ám a végkifejlet egyelőre még előtte is titok.

A román szerzőnő írása 2008-ban Vladimir Colin-díjban részesült.

0 Tovább

Az Unikornis árnya – a kivándorlásról 

A közelmúltban jelent meg a Metropolis Media Kiadó gondozásában Raquel Martínez-Gomez: Az Unikornis árnya című regény. A regény 2007-ben elnyerte a Young Ateneo de Sevilla díjat, 2010-ben pedig az Európai Unió irodalmi díját, s azóta számos nyelvre lefordították.

Raquel Martínez-Gomez Az unikornis árnya Young Ateneo de Sevilla díj Kreatív Európa könyv

0 Tovább

Az unikornis árnya

Claudia, az argentin lány az emlékei elől menekül Madridba, ahol egy bárban kezd el dolgozni.

De az emlékek utat törnek, újra és újra feltárul Misones tartomány, Posadas, Buenos Aires varázslatos világa. A varázslat mögött azonban mindig felsejlik az emberi bánat, az emigráns lét melankóliája, az álarcok alatt a valódi ember… vagy egy újabb álarc. A festék mindig lekopik, és megmutatja az alatta lévő rétegeket.

Az emlékezés mesés világa mindig összeolvad az egyes régi és új városok ízével, illatával, az évszakok váltakozása az emberi hangulatokéval, és a könyv végén fény derül a titokzatos unikornis kilétére is, amit csak kevesen láthatnak meg…

cselekvés nulla

Cselekedni vagy nem cselekedni… az itt a kérdés…

A svéd írónő művét a négy évszak tagolja, ezek megfeleltethetők a főszereplő élete egy-egy szakaszának. Ezt az életet könyvek határozzák meg, és a könyveken keresztül: találkozások. Különböző emberek sokszínű lenyomatai. Az Otthon és a külvilág egyaránt könyveken keresztül értelmeződik, ahol gyakran nehezen válik szét valóság és fikció, realitás és irodalom, jelen és múlt, megtörtént és elképzelt. Ebben a sokszor furcsa térben mintegy az absztrakció ellenpontjaként nyer jelentőséget a Rend világa. A főszereplő olvasással járó tétlensége ugyanakkor olyan belső utazás, amely a női lét meghatározó állomásain keresztül jut el az alkotás, azaz a cselekvés nulla fokához.

 

0 Tovább

Díjnyertes könyvek

blogavatar

Olyan könyvekről, amelyek már átmentek egy előszűrőn azzal, hogy díjat nyertek.